2. FMCG Summit Zagreb: Najbrojniji Summit do sada nadmašio očekivanja

 

Odlična organizacija i mjesto susreta za koje se nadamo da će postati tradicija – gotovo jednoglasno su se složili brojni sudionici i govornici drugog FMCG SUMMITA koji se održao u 20. listopada Hypo centru Zagreb. Oko 400 sudionika i gotovo 20 govornika posjetilo je i odlično iskoristilo drugi FMCG SUMMIT u Zagrebu.

 Konferencija namijenjena trgovini i robi široke potrošnje, na je jednom mjestu okupila velik broj trgovaca, proizvođača, distributera, malih OPG-ova, managera i upravitelja uspješnih hrvatskih tvrtki, koji su na jednom mjestu mogli čuti sve o trendovima i inovacijama unutar FMCG sektora.
  
Nadamo se da vas je konferencija obogatila za bar jedan koristan poslovni savjet, primjer dobre prakse ili informaciju koja može unaprijediti vaše poslovanje. Ako je tako, pridružite nam se i sljedeće godine, a nestrpljivima preporučujemo posjet beogradskom FMCG Summitu za mjesec dana. Doviđenja i sretno u poslovanju do FMCG Summita Zagreb 2017.!, kao zaključnu poruku događanja iznio je Aljoša Parotat, direktor časopisa InStore.

8:00 - 13:15

8:00 - 8:45   REGISTRACIJA SUDIONIKA + DORUČAK
8:45 - 9:00                         Uvodni govor: Jelena Domović, urednica časopisa InStore
9:00 - 10:15                                                                                                                                                        Preko trnja do zvijezda. Kako to rade najbolji.
Je li potrošač centar vašega poslovanja?Inspiracija: Preko trnja do zvijezda – Kako viziju pretvoriti u poslovni uspjeh? Marko Gross, predsjednik Uprave, Magdis d.o.o.

Kakav će biti potrošač budućnosti?  Mladen Kožić, Client Relationship Manager,  GFK

Case study: FMCG potrošač se promijenio, a mi? Darko Karić, direktor Sektora Poslovne analize, Konzum d.d.

10:15 - 10:30 RIOMARE PAUZA

10:30 - 11:45                  

 

 

Je li prodaja uvjeravanje kupaca ili stvaranje uvjeta u kojima će oni uvjeriti sami sebe da kupe naš proizvod? Kako povećati prodaju, šta je za vas definicija prodajne strategije?

Novi trendovi kao osnova prodaje:  Jadranka Boban Pejić, direktorica, Biovega d.o.o.

Case study: Oprema prodajnog prostora u funkciji prodaje:  Damir Vragović, direktor marketinga i prodaje, Sobočan-interijeri d.o.o

Case study: Izazovi unapređenja prodaje u specifičnom tržišnom okruženju: Josip Muravec,  sales and merchandising direktor, MPG d.o.o.

11:45 - 12:00 FRANCK PAUZA
12:00 - 13:15                   Partnerstvo između dobavljača i maloprodaje važna je poslovna praksa. Category management predstavlja koncept strategijskog planiranja asortimana i aktivnosti s ciljem da se maksimiziraju prodaja i profit i što bolje i potpunije zadovolje potrebe kupca.
Prava strategija i taktika osnova je CM procesa. Krešimir Štivičić, specijalist za područje upravljanja kategorijama i optimiziranje asortimana, Nielsen

Case study: Upravljanje NIVEA brandom: Nikolina Đurić. Category Manager, Beiersdorf

Predstavljanje noviteta na tržištu:
Alan Slapar, voditelj razvoja, GoGreen Tržnice d.o.o.

Never out-of-stock! - Supply Chain optimization with Electronic Data Interchange (EDI): Klaus Schaffer, Product & Business Development Manager, Editel Austria, Panteon Plus d.o.o.

 

13:15 - 16:45

13:15 - 14:15
RUČAK
14:15 - 15:15

Trgovačke robne marke postaju sve važniji faktor na tržištu. Okrugli će stol pokušati naći odgovore na korisnost i izazove razvoja toga trenda.

 Razvoj PL-a u Europi i u Hrvatskoj, Marina Zrile, istraživačica u odjelu marketinga, Ipsos puls

Okrugli stol 1: Izazovi PL-a u praksi

  • Moderator i uvodni govornik: Sergej Ivasović, TMM, ALCA ZAGREB d.o.o.
  • Vesna Manojlović, asortiman managerica, dm-drogerie markt
  • Anita Belak Bradač, direktorica razvoja PL-a, METRO C&C
  • Ivana Barišić, izvršna direktorica, Labud d.d.
15:15 - 15:30 FRANCK PAUZA
15:30 - 16:00

Trendovi u FMCG industriji u Europi 

FMCG trend Europa: Miloš Ryba, Head of Discount and CEE, IGD

16:00 - 16:45

Sudionici okruglog stola dat će odgovore na teme konferencije: potrošač, prodaja, category management, aktualno. 

Okrugli stol: Trendovi u FMCG industriji

  • Moderator i uvodni govornik: Domagoj Lipošinović, CEO & Head Trainer, LIFE
  • Igor Šaravanja, član Uprave, ALCA ZAGREB d.o.o.
  • Milan Tadić, stariji potpredsjednik za Podravkinu regiju Adria i član Uprave Žita d.d., Slovenija
  • Dubravko Folnović, izvršni direktor društva Adria Snack Company

 

 

Magdis d.o.o.

Marko Gross, predsjednik Uprave, Magdis d.o.o.

Nakon završetka srednje Grafičke škole Marko Gross počinje pomagati svom ocu u poslovanju nove obiteljske tvrtke Magdis d.o.o. Iako ne nastavlja s visokim obrazovanjem, uz oca magistra farmacije, brzo uči i savladava kako osnove farmaceutike, tako i poslovanja te upravljačkih procesa. Marko Gross 2009. preuzima poziciju predsjednika Uprave, a svoju viziju o razvoju poslovanja realizira već 2011. godine, kad u travnju na tržište izlaze prvi proizvodi prirodne kozmetike Biobaza. S jedne strane uspješno nastavlja upravljati uslužnim poslovanjem tvrtke, a s druge strane brzo i sigurno sa svojim timom gradi jedan od najpopularnijih domaćih brandova prirodne kozmetike farmaceutske kvalitete. Nakon sedam godina poslovanja na čelu tvrtke Magdis d.o.o., interno je unaprijedio poslovanje čime je tvrtku pozicionirao u sam vrh srednjih gospodarstvenika.

Client Relationship Manager, GfK Consumer Panel, GfK

Mladen Kožić,  Client Relationship Manager, Gfk 

Mladen Kožić diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a profesionalnu karijeru započinje u GfK 2006. godine. U posljednih 10 godina radio je na pozicijama istraživača tržišta i voditelja projekata u timu specijaliziranom za FMCG tržište te u timu specijaliziranom za healthcare tržište. Trenutno je u okviru GfK Consumer Panela zadužen za razvoj poslovanja i razvoj odnosa s klijentima na FMCG tržištu te je odgovoran za Shopper istraživanja u Adriatic regiji. U fokusu njegova poslovnog interesa su Shopper, razvoj retaila, inovacije i category management. Na konferenciji će s nama podijeliti najnovije nalaze GfK-a o Shopperu, o tome kakve veze imaju životne vrijednosti Shoppera s njegovim navikama kupovine, saznat ćemo tko su “Njegovatelji”, što kupuju “Hedonisti”, hoće li Millenialsi okrenuti leđa tradicionalnom retailu?

Darko Karić, direktor Sektora Poslovne analize, Konzum d.d.

Darko Karić diplomirao je Makroekonomiju te završio poslijediplomski studij Međunarodna ekonomija i financije, a trenutno je i polaznik doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru u Agrokor koncernu započeo je 2008. godine kao asistent starije izvršne potpredsjednice za Strategijske poslovne grupe. Nakon toga prelazi na poziciju Voditelja projekata, gdje radi u područjima makroekonomije, forecastinga, M&A, procjene vrijednosti poduzeća, kontrolinga te analiza u retailu, poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji. Radio je na brojnim projektima sa renomiranim svjetskim konzultantima, kao što su Roland Berger, McKinsey i drugi. U Konzum d.d. prelazi 2016. godine na radno mjesto direktora Sektora Poslovne analize.

Jadranka Boban Pejić, direktorica, Biovega d.o.o.

Jadranka Boban Pejić direktorica je poduzeća Biovega – pionira zelenog gospodarstva te lidera u distribuciji ekoloških proizvoda. Pokrenuta strašću za prirodnim i održivim stilovima življenja te vizijom pozitivnih promjena, prije gotovo 30 godina sa suprugom Zlatkom Pejićem započela je niz pionirskih projekata čiji je utjecaj danas vidljiv na društvenom i na gospodarskom planu. Biovega je više od 20 godina trendseter u području ekološkog poslovanja u Hrvatskoj, zastupnica je više desetaka vrhunskih svjetskih brandova te vlasnica najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca ekoproizvoda, bio&bio trgovina.

 

 

Damir Vragović, direktor marketinga i prodaje, Sobočan interijeri 

Darko Vragović je magistar znanosti, ekonomije, organizacije i mendžmenta. Svoje je obrazovanje stekao na Ekonomskom fakultetu Sveučiliša u Zagrebu. Trenutno je na poziciji direktora marketinga i prodaje u tvrtki Sobočan interijeri d.o.o.  Ima bogato iskustvo u proizvodnji i prodaji opreme za prodajne prostore te dugogodišnje iskustvo u Retailu i FMCG sektoru na rukovodećim pozicijama; voditelj odjela i projekata, prokurist, krizni menađment i konzultant, regionalni direktor u  maloprodaji  (Neckermann i Quelle HR, BIH i SRB) s posebnim naglaskom na management, marketing i prodaju, e-commerce, CRM i HR.

Josip Muravec, sales and merchandising director, MPG d.o.o.

Josip Muravec diplomirao je ekonomiju, smjer trgovina na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Svoju poslovnu karijeru započeo je u Philips predstavništu, odjel prodaje, nakon toga prelazi u marketinšku agenciju MPG. Svoj profesionalni razvoj usmjerio je na BTL promotivne aktivnosti s fokusom na merchandising, nagradne igre, programe lojalnosti te posebne interne projekte. Gradeći svoje iskustvo u radu s najvećim multinacionalnim kompanijama paralelno je završio specijalistički poslijediplomski studij Menadžment prodaje kao i LIFE-NLP Leader program. Na konferenciji će predstaviti jedan od mnogih uspješnih marketinško-prodajnih projekata.

Krešimir Štivičić, Sales Effectiveness Leader Adriatics, Nielsen Croatia

Krešimir Štivičić  u istraživanju tržišta radi 13 godina, 5 godina je radio kao supervizor u odjelu prilagođenih istraživanja, nekoliko godina u odjelu za suradnju s proizvođačima te od 2012. vodi odjel podrške klijentima pri procesu Category Managementa. Trenutno u Nielsenu kontinuirano surađuje s više od 70 klijenata diljem Adriatic regije. Do sada je uspješno organizirao više od 20 Category Management radionica, a 10-ak ih je osobno isporučio kao predavač. U proteklih 5 godina imao je prilike raditi i sudjelovati na mnogobrojnim Category management projektima koji uključuju i prehrambene i neprehrambene kategorije.

 

 

Nikolina Đurić, categry manager, Beiersdorf

Nikolina Đurić je završila preddiplomski stručni studij Ekonomije poduzetništva te nastavlja obrazovanje na diplomskom studiju Poduzetničkog menadžmenta. Svoju poslovnu karijeru u Beiersdorfu započela je 2008. Trenutno je u odjelu Shopper & Customer Marketinga te je zadužena za poslove category managementa u Hrvatskoj i BiH te dijela e-commerce poslovanja. U okviru istih odgovorna je za praćenje i obradu tržišnih i  prodajnih podataka. Na konferenciji će prezentirati upravljanje brandom u segmentu kozmetike.

 

 

Marina Zrile, istraživačica u odjelu marketinga, Ipsos Puls

Marina Zrile diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a Ipsosovom se timu pridružila 2010.
Unutar Ipsosa radi u odjelu marketinga (FMCG) na poziciji istraživača, gdje surađuje s velikim brojem regionalnih klijenata.
U njenom radu već niz godina u fokusu su joj trendovi potrošača vezanih uz privatne marke.
Na konferenciji će predstaviti trenutan odnos potrošača prema privatnim markama, promjene u ponašanju potrošača kroz vrijeme te pregled najpopularnijih marki u Hrvatskoj.
Uz prikaz domaćeg tržišta, također će se osvrnuti i na neke od trendova na vodećim europskim tržištima.

Sergej Ivasović, Trade Marketing Manager, Alca Zagreb d.o.o.

Sergej Ivasović, marketinški je stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u radu na značajnom broju prominentnih hrvatskih i internacionalnih brendova. Paloma, T-mobile, Ožujsko pivo, Sandoz, Ledo, Frikom, MultiPlusCard, Vigor, Danone, Union, Siemens Mobile ... Profesionalna znanja i iskustvo, prije Alce Zagreb, gradio je u  McCann-Erickson Zagreb i Saatchi & Saatchi na pozicijama Account Director-a, najvećem hrvatskom proizvođaču alkoholnih pića i vina Badelu 1862 na poziciji Rukovoditelja sektora tržišnih komunikacija  kroz poziciju Izvršnog direktora značajnog studija za 3D animaciju i video produkciju Kaos vodeći timove kreativaca koji su udahnuli život likovima Lede Mede i MultiPlusCard smajlića kakve ih danas poznajte, kao i na infrastrukturnim projektima na poziciji MARCOM konzultanta Adria LNG konzorcija.  

Vesna Manojlović, asortiman managerica, dm

Vesna Manjlović rođena je u Zagrebu gdje je završila srednju školu i Filozofski fakultet. U dm-u radi već 16 godina. Počela je kao poslovotkinja prodavaonice u Umagu te je ubrzo postala područna menadžerica za regiju Istra, Rijeka i Kvarner.

Od 2002. godine radi kao menadžerica asortimana.  Kad ne radi, najviše se voli družiti sa svojom obitelji i provoditi vrijeme u prirodi, otići u Zagorje ili neki drugi zeleni kraj i napuniti baterije. Voli putovati, najviše autom (obožava voziti), stati na mjestima koja ju tog trena obuzmu nekom svojom ljepotom ili posebnošću.

Anita Belak Bradač, direktorica razvoja PL-a, METRO Cash & Carry d.o.o.

Anita Belak Bradač nakon završenog fakultetskog obrazovanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Organizacija i management,  zapošljava se u  METRO Cash & Carry d.o.o. , gdje radi već punih 15 godina. Karijeru započinje na poziciji Asistenta nabave deterdženta i kozmetike, a  nakon godinu i pol dana preuzima poziciju Buyera / Category managera deterdženata i kozmetike.  Od 2011. – 2015. godine radi na poziciji Direktora nabave suhe prehrane,  a sada je na poziciji Direktora razvoja privatne robne marke, Basic category managementa i analize podataka te Direktor nabave svježeg i ultra svježeg programa.

Ivana Barišić, izvršna direktorica, Labud d.d.

Ivana Barišić diplomirala je na Ekonskom fakultetu u Zagrebu.  Profesionalnu karijeru započinje u Jadran tvornici čarapa 2003. godine, gdje je veći dio karijere provela na funkciji komercijalne direktorice. Godine 2015. odlazi u Bruxelles u Europski parlament na mjesto asistenta EPP zastupnika, nakon čega se vraća u Zagreb na funkciju izvršne direktorice Labuda Zagreb. U fokusu njezinog razvojnog interesa su upravljanje ljudima i procesima, prodaja i marketing, inovacije i razvoj novih tržišta.

Miloš Ryba, voditelj programa Diskonta i Središnje i istočne Europe, IGD  

Miloš Ryba već se više od jednog desetljeća bavi analizom globalne maloprodaje te one na novim tržištima. Područje njegove dublje ekspertize je središnja i istočna Europa, domovina diskontnih trgovina. Često drži predavanja na vodećim konferencijama u Europi, na Bliskom istoku i u Aziji te radi priloge za europske i američke medije.  Prije nego što se pridružio IGD-u, bio je direktor u timu za istraživanje novih tržišta u Planet Retailu. Magistrirao je Financije i management na Sveučilištu Mendel u Brnu, u Češkoj, a studirao je i na Sveučilištu u Mannheimu, u Njemačkoj.

Domagoj Lipošinović, CEO & Head Trainer, LIFE

Domagoj Lipošinović magistrirao je poslovnu ekonomiju na Ekonomskom sveučilištu u Beču, a usavršavao se i na LUISS Business School u Rimu. Karijeru je gradio u tvrtkama Procter&Gamble, SC Johnson i Samsung Electronics na rukovodećim pozicijama u prodaji i retail managementu na regionalnom i talijanskom tržištu. Nakon 10 godina korporativne karijere osnovao je Leadership Institute For Excellence (LIFE) te danas kao certificirani NLP trener i Executive Coach pomaže pojedincima i tvrtkama da ostvare svoj puni potencijal kroz edukacije iz područja prodaje, komunikacije i managementa te tailor-made coaching i leadership programe. 

Client Relationship Manager, GfK Consumer Panel, GfK

Igor Šaravanja, član Uprave, Alca Zagreb d.o.o.

Igor Šaravanja je član Uprave Alca Zagreb. Prije Alce radio je u ICF-u, Ad Plastiku i  Deloitte-u gdje je stekao iskustvo na rukovodećim poslovima koje je kombinirao s konzultantskim iskustvom na području operativnog managementa, restrukturiranju organizacija, prodaji, izradi strategije i implementaciji Toyotinog Proizvodnog Sustava („lean methods“). Diplomirani je inženjer strojarstva sa završenom poslovnom školom.  Na konferenciji će sudjelovati u drugom okruglom stolu o temi trendovi u FMCG industriji.

Milan Tadić, stariji potpredsjednik za Podravkinu regiju Adria i član uprave Žita d.d. Slovenija

Milan Tadić završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Osijeku. Od 2015. godine zaposlen je u  Podravki na poziciji SVP za Adria regiju. Od 2016. godine je i član Uprave Žito d.d. Ljubljana. Prije toga radio je 5 godina u TDR-u (od 2009. do 2014.) na poziciji izvršnog direktora izvoza i izvršnog direktora ukupne prodaje, i u Podravki od 2001. fo 2009. godine od važnijih poslova kao Izvršni direktor International Key Account menagementa i izvršni direktor Centralne Europe.  Za njega, a dijelom i za kompaniju, trenutno najveći je izazov proces integracije Žita d.d. u Podravka grupu. 

Dubravko Folnović, izvršni direktor društva Adria Snack Company

Nakon što je diplomirao marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Dubravko Folnović svoju je karijeru započeo u nabavi Gastro Grupe, gdje je, nakon samo godinu dana, preuzeo poziciju izvršnog direktora nabave i prodaje. Krajem 2008. godine prelazi u Dukat, gdje dugi niz godina, do prelaska u Adria Snack Company, radi na rukovodećim pozicijama za područje Hrvatske i regije. Svoje stručno znanje dodatno je usavršio i na specijalističkom studiju prodajnog menadžmenta.

Urednica i uvodna govornica

Jelena Domović, urednica časopisa InStore

 

Jelena Domović je završila filozofiju na Hrvatskim studijima, a trenutno završava Executive MBA na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Urednica je časpisa InStore od 2013. godine. Uključena je bila u nastajanje svih projekata proizašlih iz InStore časopisa, poput InStore Business Pointa sve do nastajanja novog B2B časopisa InBar za HoReCa sektor. Svakodnevno prati zbivanja na polju robe široke potrošnje i educira se u istom. Na konferenciji će imati uvodni govor i čast otvoriti drugi FMCG Summit u Zagrebu u organizaciji InStore časopisa.

Voditelj programa konferencije

Željko Duvnjak, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac

Željko Duvnjak diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti i zaposlen je u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Nastupio je u brojnim domaćim igranim serijama i filmovima, pojavio se u više popularnih reklama, posudio glas nebrojenim crtanim likovima, a već više od 25 godina djeluje kao čitač u Hrvatskoj knjižnici za slijepe. Preveo je i uredio nekoliko publicističkih naslova te pisao za tiskane i elektronske medije. Željko je stalni kolumnist rubrike Vox populi u InStore časopisu.

 

spacer

Sponzori i prijatelji FMCG Summita

spacer

SPONZORI

ANALITIČKI SPONZOR

MEDIJSKI SPONZORI

PRIJATELJI KONFERENCIJE

LOKACIJA DOGAĐAJA

Hypo centar

Slavonska avenija 6
10 000 Zagreb
Hrvatska

http://tim-studio.net